Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Sarı'nın, BAGFAŞ'a kestiği imar cezası yargıdan döndü

Sarı

Erdek Belediyesi`nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle BAGFAŞ`a kestiği ceza mahkemeden geri döndü.

Erdek Belediyesi`nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle BAGFAŞ`a kestiği ceza mahkemeden geri döndü.
Yargının verdiği bu kararla, Erdek Belediyesi`nin BAGFAŞ` keserek, tahsil ettiği 2 milyon 105 bin 627 lirayı (2 trilyon 105 milyar 627 bin TL) şimdi geri ödemesi bekleniyor.
Bandırma’da yayımlanan SON KURŞUN Gazetesi’nde çıkan habere göre Erdek Belediyesi’nden ruhsat talep ettiği halde, Belediyenin 5 Ağustos 2014 tarihinde yani Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) durumu bildirdikten 26 gün sonra Encümen kararı alarak 2 milyon 105 bin 627 liralık idari para cezası kesmesi üzerine hukuk mücadelesi başlatan BAGFAŞ’ın, davayı kazandığı öğrenildi.
SON KURŞUN Gazetesi’nde yayımlanan haberin devamında şu ifadelere yer verildi: “Balıkesir İdare Mahkemesi Başkanlığı’nda görülen davada, 2 milyon 105 bin 627 liralık idari para cezasının verilmesi, Encümen kararının hukuka aykırılığı, başvurunun sonucu beklenmeden ceza verilmesi, işlemin, yapı tatil tutanağına da aykırı olduğu gibi konular görüşülerek karara bağlandı. BAGFAŞ ve Belediyeden, belgelerle davaya konu olan alanların yüz ölçümü ve sayısal verileri istendi. BAGFAŞ tarafından eksiksiz olarak sunulan belgelere karşın belediyeden ortaya net bir veri konamadı. Yapılan inceleme sonrasında, hiçbir dayanağı olamadığı halde Erdek Belediyesi tarafından BAGFAŞ’a uygulanan para cezasının iptaline karar verildi. Mahkemenin karar metninde ‘16/07/2014 tarihi itibarıyla, uyuşmazlık konusu taşınmazda meydana getirilmiş olan imara aykırılığın toplam alanının, davacı şirketçe ibraz edilen mimari projedeki veriler haricinde, bizzat davalı idare görevlilerince yapılmış bir inceleme ve ölçüm neticesinde kesin ve net bir biçimde ortaya konumlamamış olduğu sonucuna varılmakla, temel para cezasının hukuka uygun olarak belirlenmemiş olması karşısında, dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir’ açıklaması yer alırken, 2 milyon 105 bin 627 lira tutarında kesilen para cezasının 4’te 3’ünü yatıran BAGFAŞ’a 30 gün içinde parasının geri ödenmesi gerekiyor.”



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı